O projektu

Tko i što?

Udruga za pomoć ovisnicima “Vida” iz Rijeke provodi preventivne akcije “Party safe”, u okviru svojih projekta usmjerenih na stvaranje sigurnih noćnih okruženja.

Gdje i kada?

Akcije “Party safe” provode se diljem Hrvatske, na brojnim glazbenim festivalima. Provedba akcija započela je u 2018. na najpoznatijoj party plaži, Zrću, u okviru projekta “Snažni, zdravi, sigurni”. Nastavila se u 2019. godinu, kroz provedbu projekata “Crvene cipelice” i “Guardian”.

Zašto?

Zato što želimo na zabavan i interaktivan način mlade upoznati s rizicima od uzimanja droga. Psihoaktivne tvari postale su gotovo neizbježan rizik u današnjem svijetu i važno je jačati kapacitete mladih da ostanu sigurni i zdravi te donose odgovorne odluke.

Također želimo noćna okruženja poput glazbenih festivala i noćnih klubova učiniti malo sigurnijim i prijatnijim mjestima, kroz pružanje podrške i pomoći u slučaju krizne situacije, na licu mjesta. Naši štandovi mjesto su bez cenzure, diskriminacije i predrasuda i pozivamo sve da nam se obrate u slučaju pitanja ili potrebe.